2 Kasım 2012 Cuma

Karakterler


Light Yagami (Kira) (Japonca: 夜神 月 Yagami Raito)
Ölüm Defteri’nin sahibi. Son derece zeki ve çalışkan olan Light başarılı fakat hayatından sıkılmış 17 yaşında bir lise öğrencisi. Ryuk tarafından insanların dünyasına düşürülen Ölüm Defteri’ni bulunca tüm suçluları ölümle cezalandırmak için kullanmayı seçti ve kendisine halk tarafından "Kira(Katil)" lakabı verildi. Light’ın en çok istediği şey suçlardan arınmış tanrının ise kendisinin olduğu bir dünya yaratmak. Kendini adalet olarak görmektedir ve tanrı olduğuna inanır.

L (Japonca: エル Eru)
L dünyanın en iyi üç dedektifi arasındadır ve bu diğer iki dedektif de farklı kimliklerle yine kendisidir, kendini Kira’yı bulmaya adamıştır bu yüzden Light'nun en başta cezalandırmak istediği isimdir. Başlangıçta Light L'i küçümsemiş fakat küçümsediği anda hiç beklemediği bir şekilde L'in tuzağına yakalanmıştır, daha sonraları L'i ciddiye almaya başlayan Light artık çok geç kalmıştır çünkü L daha önce yaptığı hatalardan yola çıkarak Light'ı çok hızlı bir şekilde köşeye sıkıştırmayı başarmıştır. L'in çok garip alışkanlıkları vardır. Rakiplerine tahmin edemeyecekleri kadar yakın olan ama asla açık vermeyen farklı bir strateji uygular. 25. bölümde ismi Rem tarafında deftere yazılarak öldürülür. Ancak filmde ölme süresi 23 gün -en fazla uzadığı kadar- uzatılmıştır. (Gerçek adı: L Lawliet)

Misa Amane (Japonca: 弥 海砂 Amane Misa);
Kira'ya hayrandır; çünkü Kira Amane'nin ailesini öldüren katili öldürmüştür. Ayrıca ikinci Kira'dır. Şinigami gözlerini iki kere almıştır. Gözleri almanın bedeli kişinin kalan yaşam süresinin yarısıdır.




Mello (Japonca: メロ Mero)
Yetim olan Mello, Watari’nin L'in yerine geçebilecek gençleri yetiştirmek amacıyla kurduğu Wammy'nin Evi'nde büyümüştür. L'in iki varisinden biridir fakat L öldükten sonra bu görevi Near'a bırakarak gitmiştir. L’in tatlıya olan düşkünlüğü Mello’da da vardır. Sık sık çikolata yerken görünür. Mello sıklıkla duygularının onu mutlu etmesine izin verir. Mello ilk ortaya çıktığı zaman Light onu bulup öldürmeye çalışır,Mello kaçmaya çalışır fakat o sıradaki bir patlamada yüzünün sol tarafı yandığı için yüzünün sol tarafında bir yanık izi oluşur. (Gerçek adı: Mihael Keehl)

Near (Japonca: ニア Nia)
Near L'in Wammy'nin Evi'nde büyüyen varisi, SPK adlı grubun lideri. Kendini araştırmalar boyunca N olarak adlandırır. L nasıl şeker küpleri ve çatallarla oynuyorsa Near’da kendi saçı ve oyuncaklarıyla oynamaktadır. Near da L gibi alışılmışın dışında bir şekilde oturmaktadır, fakat küçük farklarla. L'inkine yakın bir taktik izlemekte ve duygularının onu etkilemesine izin vermemektedir. Near, Mello’ya güçlerini birleştirip Kira’yı beraber yakalama teklifi sundu ise de Mello onu geri çevirdi. Fakat sonradan Mello ile gizli bir iş birliği sayesinde Kira'yı son bölümde alt etti. (Gerçek adı: Nate River)


Teru Mikami (Japonca: 魅上 照 Mikami Teru)
Mikami, üçüncü ve son Kira'dır ve Light tarafından seçilmiştir. Mikami, Kira’nın şiddetli bir destekçisidir ve bir çok düşüncesi, ideali ve öncelikleri Kira ile aynıdır. Light için canını bile vermekten çekinmez.İster istemez Light'nun yakalanmasına sebep olmuştur.


Ryuk (Japonca: リューク Ryuku)
Light'ın aldığı Ölüm Defteri’ni insan dünyasına düşüren orijinal şinigamidir. Monotonluktan sıkılmış olan ve şinigami dünyasında şinigamilerin kralını kandırıp ikinci bir Ölüm Defteri'ne sahip olan Ryuk, Death Note’un hikâyesini başlatır. Ryuk, Light’ın dostu değildir ve bir gün kendi defterine Light'ın ismini yazabileceğini söyler. Ryuk genelde Light’a yardım etmeyi reddeder ve Light’ın amacına ulaşmak için çabalamasını izlemekten zevk alır. Kendi zevkleri ve ilgilerine göre hareket eder ve çoğunlukla Ölüm Defteri hakkındaki anahtar ayrıntıları Light’ta söylemek konusunda başarısız olur. Bununla beraber, Ryuk eğlence veya elma elde etmek gibi çıkarlar karşılığında Light’ta hizmet eder. Anime'nin en kendine özgü ve en eğlenceli karakteridir.

Rem (Japonca: レム Remu)
Misa’ya Ölüm Defteri’ni ve şinigami gözlerini veren şinigamidir. Ryuk’a benzer olarak Rem, iki Ölüm Defteri taşır; bununla beraber, Misa Amane’ye defteri kasten verir. Rem, diğer Ölüm Defteri’ni, Misa’nın hayatını korurken ölen Jealous’tan almıştır ve defteri alma hakkının da Misa’ya ait olduğunu düşünür. Tuhaf olarak Rem, Jealous’ın Misa’ya olan sevgisini de miras almıştır ve Misa’yı hayatı pahasına savunmaya hazırdır. Bunu Light'a güvensizliğini açık bir şekilde belirtirken söyler ve eğer Misa zamanından önce ölürse, Light'ı öldüreceğini açıklar. Rem serinin en duygusal karakterlerinden biridir.

Sidoh (Japonca: シドウ Shidou)
Sidoh, Kira'nın ilk sahip olduğu defterin gerçek sahibidir. Ryuk Sidoh'u kandırıp, defterini çalmış, sonra o defteri bilerek Dünya'ya düşürmüştür. Sidoh ilerleyen bölümlerde Ryuk'un onu kandırdığını anlayıp Dünya'ya inmiştir. Dünya'ya indiğinde Mello, defteri Japon polisinden almiştır. Sidoh gelip deftere dokunduktan sonra oradaki herkes deftere dokunmuş ve onu görmüştür. Sonra defter yine Japon polisinin eline geçince onlar defteri Sidoh'a teslim etmiştir. Bazı yerlerde Japonca'dan "Sidoh" değil "Shidoh" olarak çevrildiğini görebilirsiniz.

Kaynak:Vikipedi







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder